Hej, välkommen till min nya blogg!

Hej, välkommen till min nya blogg!

Som ni kanske hör i titeln så kommer den att handla om frihet, fildelning och feminism.
Mitt namn är Angelica och jag pluggar just nu genusvetenskap på distans på universitetet. Mitt intresse till feminism och genusvetenskap växte fram av att jag helt enkelt föddes som kvinna. För mig är det naturligt att vilja ha jämställdhet mellan könen. Jag hoppas att ni har samma intresse som jag för feminismen och att ni är redo att ta upp kampen! Det är främst feminism som jag kommer att beröra i denna bloggen men jag tänkte att jag skulle förklara det andra begreppen för er också så ni vet varför de finns med.

Fildelning – Fildelningen tror ni kanske att ni har koll på, men så är det inte. Det handlar inte om att dela filer över nätet, utan att dela skålar med fil under samtal. Ja ni läste rätt! Jag och mina vänner har ett litet feministisk sällskap som ses och anordnar feministiska frukostar. Under dessa frukostar så diskuterar vi olika ämnen inom feminismen som vi tycker är viktiga och äter självklart frukost. För att få komma på en frukost så måste man bli inbjuden, men det är inte så svårt som det kanske låter. Anledningen till att vi inte håller i öppna event är för att vi inte vill att människor kommer dit som bara är där för att förstöra. Så om du är intresserad så går det bra att höra av sig och maila en kort presentation om dig själv och varför du är intresserad av att delta i våra feministiska frukostar. Du bör ha ett intresse i feminismen och vilja träffa likasinnade. Våra frukostar har hittills varit väldigt uppskattade och himla trevliga! Tveka inte att maila ditt intresse så får du en inbjudan till nästa frukost. Vi går aldrig ut öppet med när nästa frukost är, utan om du får en inbjudan så står det tid och plats där.

Frihet – Frihet har jag valt att ha med då jag vill att alla människor ska känna en frihet till livet. Att livet finns för deras skull och att alla får ut det dom vill av sitt liv. Många anser att definitionen av frihet är att man får tala, agera och tänka som man vill och det är därför det begreppet finns med. Det är en väldigt naivt att tänka att det skulle funka, då det är samhället och medierna som bestämmer över oss, inte specifikt vad vi ska tycka men vad vi ska ha en åsikt om. Jag hoppas att alla känner lite frihet i alla fall. Annars så hoppas jag att ni får det av att följa med mig på denna resan och fortsätter läsa min blogg även om det bara är i starten nu.

Tanken med denna bloggen är att ta upp och diskutera viktiga ämnen inom feminismen. Jag har inte riktigt bestämt mig helt om hur jag ska lägga upp bloggen, men det lutar åt att gå in på ämnen som visar orättvisor mellan kvinnor och män. Tanken är inte att göra några personangrepp eller påhopp, utan enbart vara en ögonöppnare för orättvisor och ojämlikheter. Med bloggen vill jag visa hur det kan skilja sig åt mellan könen och diskutera detta på ett bra sätt. Om ni inte håller med mig så ser jag gärna att ni mailar mig och berättar er åsikt och hur ni grundar den. På så sätt så kan vi utbilda varandra, hoppas att ni vill följa med på denna feministiska resa!

när man njuter av sin frihet

En äkta känsla av frihet!

Comments are closed.