Lite om mig

Lite om mig

Hej allihopa! Kul att ni är så många som vill besöka mig och som hör av sig! Tack alla som har hört av sig och tyckte om mina senaste inlägg. När man redan pluggar, jobbar extra och enbart sköter bloggen på fritiden så känns det jättebra med all bra kritik som jag får från er. Det värmer!

Idag tänkte jag inte gå igenom något ämne direkt, utan bara berätta lite om vad jag studerar. Jag pluggar just nu genusvetenskap som många av er säkert redan vet. Kurserna jag tar går igenom högskolan i Gävle och det är tre stycken delkurser som jag är anmäld på. Alltihop blir 90 högskolepoäng och består av kurserna Genusvetenskap (1-30), Genusvetenskap (31-60) och Genusvetenskap (61-90). Jag vet att jag har skrivit att jag pluggar det nu, men så är det inte. Kurserna börjar i höst och avlöser varandra. Men jag har pluggat i våras med men nu mitt i sommaren är det en liten paus, så det är därför jag jämt skriver att jag pluggar så ni inte blir förvirrade! Jag sökte faktiskt en sommarkurs men jag kom inte in på den. Det var sjukt många sökande, över tvåtusen personer. Kursen handlar om Harry Potter, ja jag vet kanske lite nördigt, men jag tänkte att det hade varit en härlig sommarkurs att läsa om man inte fick något jobb så skulle det inte bli så jobbigt att plugga över sommaren också. Kursen går via linneuniversitetet och heter:
Harry Potter och hans världar 7,5 hp. Såhär står det om kursen påharry potter kurs LNUs hemsida:

Kursen ger kunskap om J. K. Rowlings författarskap samt intermediala perspektiv på Harry Potter och hans världar, särskilt film och litteratur. I kursen ingår litteraturvetenskaplig terminologi, samt studier av fantasygenren. Kursen examineras genom ett självständigt fördjupningsarbete.

Erkänn att det lät lite kul ändå? Man hade nämligen kunnat göra en ganska så feministisk tolkning av de olika karaktärerna. Hade varit superkul att skriva ett fördjupningsarbete om hur serien hade kunnat utspela sig om det hade varit Hermione som var huvudpersonen istället för Harry. Men som sagt med 2663 sökande för att vara exakt och 200 platser så kom jag inte med. Men men, man kan ha kul ändå och nu när jag jobbar på ett fik så känns det ändå bra att jag inte tog den där kursen. Bättre att tjäna riktiga pengar istället för att öka på sitt studielån.

På mitt fik så serverar vi mycket egna juicer och raw food bakelser. Vi har både brownies och olika sorter raw food bollar. Hälften av allt vi serverar är vegan vänligt och det tycker jag är superbra. Jag har varit vegetarian sen jag var 11 år gammal och det känns bra att jobba på ett ställe som för det vidare. Alla juicer pressar vi på morgonen och det finns med både frukter, grönsaker och bär. Mitt favoritbär har blivit acai bäret. Jag jobbar 80% vilket är helt perfekt för jag är oftast ledig fre-sön varje vecka då och det passar mig som handen i handsken. Idag är jag ledig och därför ska jag ut en runda nu! Hoppas ni får en fortsatt trevlig dag!

Comments are closed.